ManiekWWA, ja zacząłem przyjeżdżać na spoty jakieś pół roku temu więc też uważam się jeszcze za świeżego. Tam naprawdę nikt nikogo nie gnębi .
[O1] Kontrolka świec żarowych Octavia I TOUR
Zwiń
X
-
[O1] Kontrolka świec żarowych Octavia I TOUR
Problem jest tego typu, że podczas jazdy zaczeła mrugać kontrolka świec żarowych (sprężynka). Z silnikiem nic się nie dzieje normalnie pracuje i uruchamia się. Czy mruganie tej kontrolki oznacz że nie działają mi świece żarowe (rok temu wymieniłem na nowe), może jakiś przekaźnik szlak trafił. Proszę o pomoc gdzie mam szukać przyczyny i czy jest nadzieja że obejdzie się bez wizyty w warsztacie. Widomo wymienią jakiś bezpiecznik czy przekaźnik za parę złoty a kasują jakby wykonali remont główny silnika.
-
-
kolego też miałem ten problem...
albo nie masz jakiegoś stopu , albo padł Ci czujnik położenia stopu (jakoś tako to się nazywa).
Do sprawdzenia masz więc:
żarówki albo nowy czujnik stopu (koszt 15-20złotych).
Wymiana tego czujnika banalna - 5minut
btw na forum jest kilka tematów o tym"Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."
Komentarz
-
-
leon1966
miałem ten sam problem Widzisz kolego mają wielkie znaczenie. Stawiam na czujnik stopu. Mi wszystkie żarówki świeciły, miałem ten problem w zeszła zimę, ale jakoś to olałem i przeszło mi już ten problem Może w zimie się powtórzy wtedy wrócę do tematu :wink:"...mam tak samo jak Ty, miasto moje a w nim..."
Komentarz
-
Komentarz